Interview with our student Vera Danilova

Wie ben je?

Ik heet Vera. Ik ben operazangeres en ik woon samen met mijn partner en dochtertje. Ik ben half Macedonisch en half Sloveens. Ik ben geboren in Macedonië en in Slovenië opgegroeid. Ik woon nu al vijf jaar in Maastricht. In mijn vrije tijd schilder ik graag.

Waarom leer je Nederlands?

Ik wil voor langere tijd in Nederland blijven en met de Nederlanders kunnen praten. Iedereen praat altijd Engels met me, dat vind ik niet leuk. Ook is het goed voor de grijze cellen om een taal te leren!

Welke cursussen heb je al gedaan?

Ik heb de A1 en A2 cursus gedaan met docent Selma. Dit waren de semi-intensieve cursussen van twee keer per week drie uur les. Ik begin nu met de B1 deel 1 cursus.

Welk aspect van het Nederlands vind je moeilijk?

Ik vind de uitspraak heel moeilijk, want die is heel verschillend. Er is veel variatie in de accenten. Zelfs mijn Nederlandse buurman verstaat andere Nederlanders niet altijd.

Ook vind ik het lastig om te oefenen. Nederlanders switchen vaak naar het Engels, als ik vraag om langzamer te spreken. Langzaam Nederlands versta ik meestal wel.

Wat vind je leuk aan je cursussen?

Mijn favoriete deel is conversatie, want ik leer veel als ik een fout maak en als ik luister naar mijn collega’s. Dat is motiverend. Ik vind het ook leuk om zinnen af te maken. Dan kan ik creatief zijn.

Wat vind je leuk aan het Nederlands?

Ik lees nu een heel mooi kinderboek van de Nederlandse auteur Toon Tellegen. Het is heel mooi en poetisch. Ik zie nu de schoonheid van de taal.

Wat vind je leuk of bijzonder aan Nederlanders?

Nederlanders zijn eerlijk en direct. Dat was een beetje moeilijk voor mij in het begin. Nu vind ik het fijn, het maakt het leven simpeler. Nederlanders zijn ook heel open voor buitenlanders.

Heb je tips voor andere cursisten?

Ik heb drie tips die voor mij goed werken:

  1. Hardop lezen en goed luisteren.
  2. Stel je vragen aan de docent, dat is ook goed voor de andere studenten in de klas.
  3. Neem je tijd en probeer niet te snel te gaan. Ik ben heel blij dat ik A1 niet heb geskipt, want dan had ik echt veel gemist. Dan had ik A2 veel moeilijker gevonden, denk ik.

0 responses on "Interview with our student Vera Danilova"

Leave a Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Learn Dutch in Maastricht

Statensingel 2 (located inside Brightspace)

6217 KD Maastricht

selma@learndutchmaastricht.nl

0031-655142361

Contact us for a free intake

BTW-id: NL001836452B29

Register for our Newsletter

Register for our monthly newsletter and never miss out on a course or event again!

where to find us

top
Design by  wps0lution. All rights reserved.
Skip to toolbar